GP SoftwareTwitter
Opus FAQsManualCommandsObjects

Volume Label Not Displayed on CD/DVD


#1

I have noticed that Directory Opus doesn't display the Volume Label when I insert a CD or DVD. Explorer does.

Is there a setting that I need to change?


#2

By the way. I am using Directory Opus v10.


#3

Doesn't display it where? Tree, file display, toolbars/tooltips?

Which version of v10?


#4

It doesn't display the volume label in the tree or even on the right panel if I got to Computer.
In fact, I cannot see where Opus displays it anywhere.

Directory Opus v10.0.0.0.4137.


#5

FWIW, they display for me using Opus 10.0.1.0:


If you restart Opus (be sure to exit it fully, not just close its windows) and restart Opus, with the disc already in the drive, do the labels appear then?


#6

It is working for me in the new version, also.

Thanks...


#7

Ver: ...6.4178

Same thing here, don't show up in "Toolbar"

[quote="leo"]FWIW, they display for me using Opus 10.0.1.0:

If you restart Opus (be sure to exit it fully, not just close its windows) and restart Opus, with the disc already in the drive, do the labels appear then?[/quote]
Yes then it's there.
After eject, still there


#8

[quote="ChristerT"]Yes then it's there.
After eject, still there[/quote]

That may mean your CD drive/driver isn't properly sending the "media changed" events when the disc is ejected/changed.

(Or you've got Opus running as Administrator, possibly, so that the change message is being blocked somewhere along the line.)


#9

Can be soo!
But there where no probs in ver 9. Have updated to ...1.0.4185 and still the same.

Notice: It's only the toolbar. In the tree I see it. And a fully exit fix it.
No big deal for me, this is just for letting you knew!


#10

Oh, if it's only in the toolbar, does pushing F5 update it?


#11

No.